Tine Krijnen - IGMA Artisan

Tine Krijnen er en sand kunstner indenfor bogbinding og prægning. Hun laver de mest fantastiske og fine bøger, du som bog elsker simpelthen bare forelsker dig i.

Desuden er Tine en meget afholdt lærer. Hun klarer næsten alt og alle med et blink i øjet-

Men hun er også en lærer der ønsker det bedste frem i sine elever, hvilket hun formår med sin humor og dybe kærlighed til kunsten: Bogindbinding.

Tine underviser på Guild Skole i Castine,USA.

Tines Kurser:

► A5 Bog Binding og Prægning

► B5 Victoriansk Bog med Bibliotek

Bogbinding begyndte at gribe mig i 1990, da jeg tog et kursus i bogbinding 1:1 i vores landsby. Efter første forsøg ville jeg lære mere og tog kurser hos nogle af de bedste bogbindere i Holland. Hver gang jeg er i Chicago,USA får jeg lov at studere på biblioteket der hører under Centeret for for Bog og Papir Kunst ved Columbia College.

Da jeg deltog med en stand på et marked hvor "gamle" håndværk blev demonstreret i 1995, kom en dame og spurgte om jeg kunne lave en bog til et dukkehus. Dér startede: Bogbinding i miniature.

Siden da har jeg været interesseret i bogbinding 1:12  og jeg har udstillet og undervist i USA, Danmark, Tyskland, England, Sverige og mit hjemland Holland.

Jeg arbejder med eksklusive materialer som f.eks. ultra tyndt skind. Tekst og illustrationer til mine bøger, er alle off set tryk.

De mest udfordrende bøger i min samling er pop-up bøgerne. Jeg bestræber mig på at offentliggøre en hvert andet år.

Nogle af dem er udstillet på the Toy and Miniature Museum i Kansas City, USA. Jeg vandt i 2004 prisen som bedste miniaturist med min pop-up bog "Et Jule Eventyr" af Charles Dickens og det blev hædret som et ud af 50 bedste genstande på Meemanno Museum i Haag, Holland.

Tine Krijnen.