Bill Robertson

Bill´s Kurser:

►A1 Butiksfacade med Dør

►B1 Skilteophæng i Smedejern

 

 

Se og hør Bill fortælle om sin vej ind i miniatureverdenen fra han var en lille dreng, og se nogle af hans fantastiske værker.

https://www.youtube.com/watch?v=2dKohUA_xQQ

Wm. R. Robertson, Et liv på værkstedet.

Selv som lille dreng byggede jeg ting som modeller af flyvemaskiner, tog, biler og skibe. Som 15-årig arbejdede jeg i en isenkramforretning, og sidenhen arbejdede jeg med at samle alt fra elektronik til racerbiler.

I over 30 år har jeg skabt miniaturer af dekorative kunstgenstande på en måde, der er så præcis som muligt. Det er vigtigt at forstå de arbejdsgange, værktøjer og metoder, der blev brugt af de oprindelige håndværkere. Den næste udfordring er at udvælge det rette materiale til arbejde i miniature. For eksempel skal træ og stof have den rette skala i årer, tråde og farve. Når jeg reducerer et objekt til en mindre skala, må jeg være forsigtig med at opretholde de korrekte proportioner og samtidig tilføre en kunstnerisk fortolkning. Mange færdigheder er nødvendige samtidig med en ekstrem mængde af tålmodighed for at arbejde med de bittesmå dele, der måske involverer udskæring af sinker i træ eller at lave metalskruer så små som 0,3 mm. Når alle delene til et projekt er lavet, ofte flere hundrede i antal, begynder den omhyggelige samling. Gennem hele processen kan en enkelt fejltagelse ødelægge timers arbejde.

Mit arbejde blev hurtigt opdaget af museer som Smithsonian og The National Geographic Society i Washington DC og indføjet i deres programmer og udstillinger. Mit arbejde med miniaturer førte til design af miniature museer i Kansas City, Missouri; Dallas, Texas; Naples, Florida og Maysville, Kentucky.

Ved at bruge historiske teknikker og antikke værktøjer stræber jeg efter at holde mine miniaturer så historisk korrekte som muligt. Som et resultat af omfattende historisk forskning og studier indgik The National Park Service en kontrakt med mig om arbejdet med restaureringen af Thomas Edison’s og Brødrene Wright’s værksteder i 1:1. Specielt nyder jeg at undervise og dele mine kundskaber og færdigheder med andre, så de kan skabe genstande af høj kvalitet. Jeg har undervist på kurser i USA, Europa og Asien.

For mig har den bedste del af arbejdet med miniaturer været den vidunderlige mulighed for at møde og dele arbejde og teknikker med samlere, kunstnere og historikere fra hele verden. Selv efter 30 år nyder jeg at arbejde i mit værksted, som kan være enten fredeligt eller meget udfordrende, da jeg altid stræber efter at gøre hver eneste ny genstand bedre end noget, jeg har lavet før.

Wm. R. Robertson